5+1 ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β12 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

5-1-ofeli-tis-bitaminis-b12-gia-ton-organismo
Κυρίως κείμενο

Η μεγάλη σημασία της Βιταμίνης Β12 για την καλή υγεία του οργανισμού αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, καθώς αποδεικνύεται ότι υποστηρίζει την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, τον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, την παραγωγή ενέργειας, αλλά και τη διατήρηση της φυσιολογικής ψυχολογικής λειτουργίας. 

Τα σημαντικά οφέλη της Β12 

1. Συμβάλλει στον ομαλό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. 

Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς μέσω του αίματος. H επάρκεια της Β12 στον οργανισμό συμβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη και δημιουργία ικανού αριθμού ερυθρών αιμοσφαιρίων, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική οξυγόνωση των ιστών. 

2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό. 

Καθώς τα ερυθρά αιμοσφαίρια αποτελούν σημαντικό στοιχείο της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού, τα υψηλά επίπεδα Β12 παίζουν, κατ' επέκταση, καταλυτικό ρόλο και στη διατήρηση της καλής άμυνας του οργανισμού. 

3. Φροντίζει για την υγεία του νευρικού συστήματος. 

Η βιταμίνη Β12 αποτελεί απαραίτητο θρεπτικό στοιχείο για τους νευρώνες του εγκεφάλου, συμβάλλοντας στη φυσιολογική του λειτουργία.

4. Βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας στον οργανισμό. 

Η Βιταμίνη Β12 βοηθά στη μείωση του αισθήματος κούρασης και της κόπωσης, καθώς συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, η Βιταμίνη Β12 μας βοηθάει να αξιοποιούμε καλύτερα την ενέργεια από τις τροφές και να μπορούμε να διατηρούμε υψηλά τα επίπεδα απόδοσής μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να νιώθουμε κουρασμένοι με το παραμικρό. 

5. Συμβάλλει στην ομαλή φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία. 

Καθώς η βιταμίνη Β12 παίζει ρόλο στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, αλλά και στην παραγωγή χημικών ουσιών στον εγκέφαλο που επηρεάζουν, μεταξύ άλλων, και τη διάθεση, φέρεται να συμβάλλει στην υποστήριξη της φυσιολογικής ψυχολογικής λειτουργίας. 

+ 1. Ο δικός μας «σύμμαχος»! 

H SOLGAR Methylcobalamin (Vitamin B12) περιέχει 1000μg Βιταμίνης B12 σε μορφή μεθυλοκοβαλαμίνη. Η συγκεκριμένη μορφή Βιταμίνης Β12, σε συνδυασμό με τη διάθεση του προϊόντος σε μορφή υπογλώσσιων δισκίων (δισκία που λιώνουν κάτω από τη γλώσσα), βοηθούν την κατάποση καθώς και την απορρόφηση αυτού του πολυχρηστικού θρεπτικού συστατικού από τον οργανισμό. 

 

Πηγές 

Share this article: